Vätternronde 2010 (startnr 2146)

Motala 18 juni 2010

Alweer de vijfde keer. Zo langzamerhand routine en iets wat er jaarlijks bij gaat horen. Er sluipt een beetje nonchalance in. Door al mijn bezigheden m.b.t. mijn tocht recentelijk naar Santiago heb ik eigenlijk geen goede fietsvoorbereiding gehad en te weinig in het zadel gezeten. Achteraf bezien een tikje overmoedig begonnen.

Een beetje bijzondere komst in Zweden, waar mijn schoonzus die in maart is overleden is weggevallen en het huis van mijn zwager een merkwaardige leegte heeft.

Mijn tocht gaat eigenlijk helemaal niet slecht. We beginnen droog (dat mag wel in de krant), maar na 80 km begint het te regenen. Gelukkig buien, maar wel weer kleddernat. Niet mijn zitvlak speelt op (hetgeen ik verwacht had), maar ik heb mijn dag niet. Wat moe en lodderig. Het is wel weer een prachtige tocht met een fraaie zonsopgang en natuur rond middernacht. In Karlsborg (210) km drink ik met Caroline (nicht) en MJ gezellig een kop koffie en om 18.40 uur  ben ik weer bij het vertrekpunt. Een zilveren medaille is mijn deel. Maar dan na een goede nacht kom ik mezelf tegen(zie verslag onder juni 2010).