Voorbereiding van de camino Portugués


In Leon bij de pelgrim
(klik op de afbeelding voor vergroting)

Voor een (engelse) beschrijving en vooral voor alle zeer gedetailleerde routekaartjes kunt u klikken op de website

Caminho Português de Santiago

Een groot aantal verhalen, ook die niet op deze website zijn verschenen, zijn gepubliceerd op de website www.pelgrimsverhalen.nl van het museum Catharijneconvent in Utrecht in samenwerking met het Nederlands Genootschap van Sint Jacob.
Hier vindt u een
directe link.

Dit is de beginpagina van mijn nieuwe website die ik vanaf januari 2011 ga voeren. Zoals de plannen nu liggen ga ik in het voorjaar van 2012 een deel van de camino Portugués lopen vanaf Porto naar Santiago/Finisterre. Ik ben al weer bezig om de nodige informatie te verzamelen. Dit voorjaar ga ik met mijn echtgenote met de auto naar Santiago en Noord Portugal en we zullen dan ongetwijfeld meer informatie opdoen en rondkijken. Maar er zit al veel plezier in de gedachte dat ik alleen of met een stel geestverwanten weer op weg kan. (jan. 2011)

Het is bijna 2012. De plannen om in april na de Pasen richting Portugal te vertrekken liggen klaar. Intussen blijf ik me over dingen verbazen of mezelf zaken afvragen. Deze mijmeringen schrijf ik op in de rubriek binnenstebuiten die in het hiernaast getoonde menu zichtbaar is. (dec. 2011)