Stoppen website

Vanaf 2005 heb ik een website bijgehouden met het adres: www.santiago-pasoapaso.nl. In de jaren 2005-2010 ben ik naar Santiago op weg geweest. Nederland, België en Spanje gelopen en Frankrijk gefietst. In 2012 ben ik van Porto in Portugal naar Santiago en Finisterre gelopen. Op de website heb ik niet alleen mijn reizen vermeld maar ook allerlei dingen die me hebben beziggehouden. Vanuit deze website heb ik 5 boekjes geschreven, omdat natuurlijk niet iedereen websites leest en zeker niet alle ouderen.

De titels:

1.Mijn weg naar Santiago.

2.Pelgrimsverhalen.

3.Camino Portugues

4.Mijn omzwervingen naar Santiago

5.Mijmeringen van een 70-plusser.

 

De reden van het beëindigen is het feit dat mijn laatste camino inmiddels 5 jaar geleden is, en ik de website nog steeds gebruikte om mijn gedachten en belevenissen op te schrijven. Wanneer ik weer naar de camino zal terugkeren is ongewis, maar ik zal dan van andere mogelijkheden van communicatie gebruik gaan maken b.v. een besloten pagina op facebook of iets in die zin. De website ga ik in de komende maand sluiten. .

Ik blijf doorschrijven zodat na dit leven mijn kleinzonen zich niet hoeven af te vragen: ”Wat zou opa Frans daar nu van gezegd hebben?”

 

 Maart 2018.

We zijn inmiddels 2 jaar verder. Niets veranderlijker dan de mens, maar er gebeurt ook van alles .Op 14 mei ga ik met mijn wandelvrienden op weg van Assisi naar Rome. Dus toch weer een pelgrimage en die ga ik aan mijn website koppelen. Ik ben alvast aan het nadenken en "bouwen".