augustus 2006

18 augustus 2006

Tour de France (proloog.)

Hallo iedereen die zo nu en dan een blik werpt op mijn website. Ik ben net terug van een korte familiereünie in Zweden en ik ga binnenkort weer ”en route”. Op 22082006 reis ik af naar de omgeving van Dinant om van daaruit nu met de fiets (dat gaat viermaal zo snel als lopen, en ik wil even wat inhalen) richting St Jean Pied de Port te gaan. De kaakchirurg heeft zijn bouwelementen gelegd en dat kan ondertussen mooi genezen. Ik voel dat het regenachtige weer van nu binnenkort gaat veranderen in een prachtige nazomer. De kuiten zijn er klaar voor! O, ja we hebben, met hulp van onze expert ook de antecedenten van St Aubin gevonden (je weet wel de beschermheilige van de cathedraal van Namur. Voor wie geïnteresseerd is staat de internetverwijzing onder het hoofdje ruggelinks.

 

30 augustus 2006

Tour de France: Pro-epiloog

Het jaar 2006 kent allerlei extremen. Te warm, dan weer te nat. Vierdaagse afgelast. Nooit ziek wat mij betreft, maar op de nacht voor mijn geplande vertrek op 22082006 lag ik rillerig met een zomergriepje in bed. Een paar dagen een wat zielig hoopje mens, maar het gaat inmiddels weer beter. Daarna wilde ik wel weer weg, maar de plaatselijke weersomstandigheden zijn en blijven voorlopig zo slecht (vlgs. meteo midden Frankrijk: tres mauvais!), dat dat geen optie is en wegens andere verplichtingen moet ik dit jaar even verder afzien van “verder op weg”. Ik ga nu welgemoed, naar hopelijk toch nog die mooie nazomer, mijn Spaanse lessen, de verjaardag van mijn kleinzoon en nog vele andere aardige dingen. Ik zal voorlopig elke maand wel via deze website iets melden, als dat van belang is.

En ik bedenk….. het is net als bij een klok, je kunt beter even stilstaan dan niet op tijd lopen. In het eerste geval heb je nog in ieder geval tweemaal per etmaal de goede tijd....

 

 

(Een compilatie van mijn plannen voor volgend jaar)