20022006 27022006 28022006

20022006

Zo langzamerhand begint de dag van vertrek naderbij te komen. Wat heb ik de laatste maanden zo allemaal uitgedacht om een zo plezierig mogelijke tocht te hebben? Allereerst heb ik besloten om op 1 maart te vertrekken. Eerste etappe naar Maastricht. Geen tent mee maar zoveel mogelijk in B&B langs de route. Ook ga ik gebruik maken van de adressen van “vrienden op de fiets”. Tot na Nijmegen ga ik mijn eigen route lopen, daarna via Kevelaar of via het pieterpad naar Venlo en dan via het pelgrimspad verder. Na Maastricht weer naar huis en op 30 maart herstarten in Maastricht naar Vezelay (Via Mosana en gedeeltelijk GR 654). Alles is zo wat overzichtelijker geworden (daar houd ik van). Bovendien scheelt het achterlaten van de tent 2 kg. Wel ben ik van plan om deze mee te nemen op de tweede etappe naar Vezelay.

Ook heb ik een poging gedaan om met bepakking te trainen: 13 kg zand in een zak geduwd en in de rugzak. Aangezien ik met een oude rugzak heb gelopen zat het allemaal niet zo lekker, maar ik dacht onder de slechtste condities oefenen, dan kan het later alleen maar meevallen…. Hoop ik. Ik heb ongeveer 100 km met deze bepakking gelopen. Wel waren er een aantal mensen uit mijn omgeving die wat aan het twijfelen waren over datgene wat tussen je oren behoort te zitten. Maar ja, als een mens niet eigenwijs is en zijn grenzen niet verkent wordt het nooit wat. Hoe dan ook, het viel me allemaal niet zo mee. Waar ik vooral op moet letten is op tijd te rusten en op tijd te stoppen, alles hoeft niet op een dag. Zelfs de wereld is niet op een dag geschapen en daar zat vast een bedoeling achter.

Ik doe een poging om een website klaar te hebben op mijn vertrekdatum op 1 maart, dat zal nog wat voeten in aarde hebben. Henk Masselink zal me daar echt bij moeten helpen, want bij nader inzien ben ik wat dit betreft een beetje een digibeet.

27022006

Twee dagen voor vertrek! Gisteravond gezellig met mijn wandelvrienden en echtgenoten gegeten en een beetje afscheid genomen. Ik kreeg een Christoffel met namen van hen” om hen bij me te hebben” onderweg.

De legende van Christoffel mag ik bekend veronderstellen, hij is de beschermheilige van de reizigers, alleen hoop ik niet dat zoals in de legende, de draaglast steeds zwaarder wordt. Ik zal aan ieder denken.

Vandaag B&B voor de eerste dag geregeld, dat ging verassend gemakkelijk, maar heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat het seizoen nog niet begonnen is.

Ik ga mijn website voorzien van dagelijkse wederwaardigheden onder de naam “voetnoten”. Enerzijds zit er het woord voet in: mijn voeten zal ik dagelijks hard nodig hebben, anderszijds het woord noot. Dat tweede is een ode aan de muziek. Marie Josť heeft jarenlang muziek en pianolessen gegeven. Die sfeer moet maar een beetje over mij heen blijven hangen. Voetnoten duiden ook op commentaar of kunnen zaken verduidelijken. De voetnoten zullen in tegenstelling tot de meeste huidige nieuwsgaring zoveel mogelijk positief nieuws bevatten, dit ondanks het feit dat ik weet dat negatief nieuws beter beklijft. Wie weet komen er naar aanleiding hiervan wel mailtjes binnen onder de naam voetzoekers of voetlichten.

28022006

Morgen gaat het gebeuren! Natuurlijk heb ik wat kriebels in de buik, maar ik ben zo druk als een baasje. Met Henk (helemaal dank zij hem hoor) heb ik de website samen zover mogelijk klaargemaakt, we gaan er de komende dagen op oefenen.

De laatste inkopen gedaan, en ik heb het idee dat het me gelukt is om de rugzak niet al te zwaar te maken.

Verder heb ik veel onverwachte telefoontjes gehad, van mensen waarvan ik het niet had verwacht. Dat doet me goed en ik besef hoe fijn het is als je een beetje attent bent. Dat moet ik zelf ook beter leren, denk ik.

Dit is het laatste relaas achter mijn eigen PC voorlopig, we blijven hopenlijk kontakt houden, maar ik weet uiteraard niet precies wanneer ik weer in de gelegenheid ben om te schrijven.